Terugblik op 2017 en vooruitblik op 2018

Het nieuwe jaar is gestart. In de straatinterviews op het journaal gaven mensen aan positieve verwachtingen te hebben van 2018. Wat verwacht ik van dit jaar, in elk geval voor muziek in de gemeente en eredienst en in het bijzonder Gloria en Kyrie? Maar ik wil niet vooruitkijken zonder eerst ook terug te kijken. 2017 was me namelijk nogal een jaar, in elk geval voor mij persoonlijk.

Terugblik op 2017

Het overlijden van mijn vader in de zomer heeft grote impact gehad op mij dit jaar. Op mijn blog heb je er niet altijd veel van kunnen merken. Ik heb pogingen gedaan er iets over te schrijven, maar het bleef bij concepten. Pas in december lukte het me iets op papier te krijgen. Gelukkig zijn er ook veel positieve dingen over 2017 te noemen. Met mijn blog gaat het goed, het wordt steeds beter gelezen. Ik krijg positieve reacties. Ik ben ook benaderd vanwege mijn blog om deel te nemen aan een aantal zaken, als dat concreet wordt zal ik er vast nog iets over schrijven. In 2017 heb ik weinig geschreven over mijn onderzoek, maar er is wel degelijk wat gebeurt op de achtergrond. Het rapport is geschreven en is door twee meelezers gelezen op inhoud, momenteel verwerk ik die en daarna controleert er nog een meelezer op spelling en grammatica. Ik hoop daar dus snel op terug te komen!

Vooruitblik op 2018

Voor mijn blog heb ik geen concrete plannen. Ik heb nog genoeg concepten om door te schrijven. Ik hoop in elk geval dit voorjaar het rapport van mijn onderzoek te kunnen plaatsen. Verder is mijn blog ooit begonnen, naast een plek om te kunnen spuien, als oefenplaats voor een boek. Ik heb nog geen concrete planning, ik wil in elk geval nog meer lezen voor ik er echt aan begin. De werktitel is voorlopig: Gloria en Kyrie. Op zoek naar balans in de evangelische eredienst. Ook ga ik gastbloggers vragen iets te schrijven over muziek in de gemeente, waar ze alle kanten mee uit kunnen: een ervaring, een mening of misschien gewoon iets over een lied. Het lijkt me leuk om daar op mijn blog andere geluiden over te laten horen dan alleen mijn geluid. Mocht je dat willen, mail naar marc@gloriaenkyrie.nl.

Ik hoop op een mooi jaar, niet alleen voor mijn blog, maar vooral voor goede muziek in de eredienst die ons dichter bij God brengen.

 

 

Advertentie

4 thoughts on “Terugblik op 2017 en vooruitblik op 2018

 1. Hoi Marc, dus … een boek-in-wording! Go for it! Je stem mag gehoord worden. Benieuwd naar hoe je het wilt gaan opzetten — wat er zowel aan inhoud voorbij komt. Succes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Marc,

  Ben benieuwd naar je boek šŸ˜. Ik hoop dat het je gaat lukken. Veel zegen daarbij. Ik heb gisteren over muziek in onze gemeente mogen praten met een van onze oudsten. Mede dankzij jouw uitgeleende boeken kon ik daarover een goed gesprek voeren.
  Succes met je blog en boek dit jaar! Zegen toegewenst!!

  Groetjes Stephan

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.