Terugblik op 2019… op naar 2020!

Op de valreep nog een terugblik op 2019. Wat betreft bloggen een stuk rustiger dan de jaren hiervoor. Dat heeft allerlei leuke en minder leuke redenen. Toch wil ik nog even terugkijken op dit jaar en voorzichtig vooruitkijken naar 2020. En uiteindelijk, om met Psalm 90 in de berijming van Psalmen voor Nu te spreken: alles komt goed. Dat gaat nooit zonder slag of stoot, dus zie dat niet als een makkelijke dooddoener. Laat die e in goed weg en je hebt het antwoord: daarvoor is God nodig.

Een druk jaar!

2019 was zowel privé als qua werk een druk jaar. Zo vroeg een van mijn kinderen eerder dit jaar wat meer aandacht en ben ik in mei verhuisd. En als alle spullen over zijn, ben je nog niet klaar! Zo moest de garage (het is een drive-in woning) nog verbouwd worden tot studeerkamer waardoor het tot september wat improviseren was voor mij qua werkplek. Op het werk ben ik lid van de OR (voorzitter) en de COR. Met pittige dossiers als gelijktrekking van de arbeidsvoorwaarden van de verschillende onderdelen van SURF per 1/1/2020 als de reorganisatie van SURF naar één bedrijf per 1/7/2020 gaat daar veel tijd in zitten! Ik heb weken gehad waarin ik meer uren schreef voor OR werkzaamheden dan regulier werk… Als klap op de vuurpijl kreeg ik in oktober een bacteriële infectie in mijn rechterknie die uitliep op een slijmbeursontsteking die nog niet helemaal hersteld is. Dan merk je hoe fijn het is als je gewoon kunt lopen en fietsen…

Een rustiger blog

De productiviteit van mijn blog heeft hier onder geleden. Dat geeft niet: het is een hobby en ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen. Met dertien berichten (met deze erbij veertien) net iets meer dan een bericht per maand. Ondanks dat weten mensen mijn blog nog regelmatig te vinden, met ruim 18000 bezoekers en bijna 26000 weergaven (in 2016 was dat 15000 bezoekers,  23596 weergaven en 82 berichten, in 2017 was dat 20000 bezoekers, bijna 30000 weergaven en 59 berichten en vorig jaar bijna 22000 bezoekers, ruim 32000 weergaven en 49 berichten). Ik hoop dat dat betekent dat mijn blog relevant is.

Van alles gelezen

Als ik kijk naar wat er gelezen is, dan zie je dat zowel inhoudelijk posts als de meer praktische posts gelezen worden. In die laatste categorie blijft Hoe zorg ik dat liederen goed aansluiten? De modulatietabel! veel gelezen, maar ook Onregelmatige maatsoorten zijn niet zo moeilijk als het lijkt (deel 1) en Handige sites voor muziek in de kerk. Inhoudelijk zijn de posts Blijft er na de emotie van een opwekkingslied niets meer over?Waarom ik niet naar Opwekking ga en Niet klagen maar dragen… (het verschil tussen klagen en klagen) veel gelezen.

Een nieuw jaar

Hoe ziet 2020 er uit? In elk geval ben ik in 2019 begonnen met de eerste voorbereidingen voor het boek wat ik al heel lang wil gaan schrijven over muziek in de kerk: het categoriseren van alle boeken die ik heb over dit onderwerp. En dat zijn er best veel… om mezelf te helpen doe ik dit tot op het niveau van de paragrafen. Ik ben al bij de H… dus nog wel even te gaan. Geen verhuizing, dat scheelt dan weer wel. Verder zien we het wel. Ik heb nog genoeg concepten… dus wie weet post ik wat vaker iets. Maar… uiteindelijk: alles komt goed. Met God!

Alles komt goed (Psalm 90)

Mijn Heer, u bent de generaties door
een vaste plek voor ons. En u bent God geweest
vanaf het begin af aan. En nog daarvoor.

U noemt ons stof en wij geven de geest.
Wij zijn maar mensen, Heer, en duizend jaar is als
een uur voor u; wij zijn er zo geweest.

U veegt de mensen weg. Wij zijn als gras
dat ’s ochtends groen de grond uit komt en dan vergeelt:
een droom. En wie houdt ooit zijn dromen vast?

Uw woede is teveel voor ons. U laat
iedereen zien wat wij verkeerd hebben gedaan:
Alles komt uit en alles ligt op straat.

Uw woede maakt er straks een einde aan:
Zeventig, tachtig jaar, meer niet. Dit is de vraag:
hoe pijnlijk snel verslijt hier ons bestaan?

Wie weet hoe groot uw woede is, vandaag?
Wie kan die storm doorstaan? Leer ons begrijpen,
Heer, dat u het bent die onze dagen telt.

Wanneer wordt woede medelijden, Heer?
Wij horen toch bij u? Laat ons uw liefde zien
dan zingen wij ons lied voor u, steeds weer.

De pijn heeft lang genoeg geduurd. Wilt u misschien
na al die tijd verdriet iets heerlijks voor ons doen?
Laat ons voortaan uw grote goedheid zien.

Hou van ons, Heer, want dan komt alles goed:
wat wij ook aanraken, wat wij beginnen, God.
Hou van ons, Heer, want dan komt alles goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.