De kant-en-klare kersenplukkersbijbel

Vind je het ook zo vervelend dat je je door hele Bijbelboeken heen moet worstelen om dat ene bemoedigende vers te vinden? Raak je ook zo gedeprimeerd van doemprofeten als Jeremia? Wil je niet geconfronteerd worden met scherpe uitspraken van Jezus? Dan is er nu de Kant-en-Klare Kersenplukkersbijbel. Nooit meer uren bladeren door de Bijbel of moeilijke zoektochten op internet naar dat ene vers! Alles praktisch bij elkaar in één Bijbel. Tje.

Handzaam

De Kant-en-Klare Kersenplukkersbijbel is verrassend dun, en daarom ongelofelijk handzaam (vergelijk maar eens met de dikke Statenvertaling op de afbeelding!) Met nog geen 100 bladzijden en een groot lettertype is het een prettig leesbaar boekje. De dag beginnen met een bemoedigend Bijbelvers? Waar je de Kant-en-Klare Kersenplukkersbijbel ook openslaat, je krijgt altijd een vrolijk vers. Nooit meer met je verkeerde been uit bed stappen en dan ook nog eens lezen hoe een of andere Israëlische koning er een potje van maakt. Nooit meer de hele dag tobben over de oordelen aan het einde der tijden.

Psalmen

Ging je ook altijd met angst en beven door de Psalmen heen? Bang om per ongeluk haatverzen tegen te komen? Vind je het ook niet kunnen dat David boos werd op God? Er is een speciale Psalmensectie met de beste teksten. Zo is Psalm 139 nu extra bemoedigend zonder de haatverzen. Niks geen depressieve Psalmen zoals Psalm 88! Daarnaast hebben de redacteuren een extra lange versie van Psalm 150 opgenomen, met wel twintig herhalingen. Over een vrolijk begin van de dag gesproken!

App

Naast een gedrukte uitgave is er ook de Kant-en-Klare Kersenplukkersbijbelapp. Met een handige zoekfunctie, de geef-me-een-willekeurig-vrolijk-vers en een handige thematische index heb je altijd bemoedigende Bijbelteksten bij de hand. Handig voor als je iemand wil troosten of je zelf even een dipje hebt.

 

Dit is natuurlijk gekheid. Of niet? Regelmatig kom ik iets tegen waarin de focus op de bemoedigende, positieve teksten ligt. Zoals bijvoorbeeld het stuk 5 Bijbelteksten die je helpen om positiever in het leven te staan. Ik begrijp de intentie, maar halen we zo niet de krenten uit de pap? Ik deel de mening deel dat we geen chagrijnige mopperaars moeten zijn, toch mis ik een beetje de nuance als gesproken wordt over mensen die in citroensap zijn gedoopt. De vreugde en vriendelijkheid (gerefereerd wordt aan Fp 4:4-5) sluit de klaagpsalmen (zoals Ps 13, 88, 130) en de roep om recht (Ps 9, Op 6:9) niet uit. Soms is het wél goed om de hele dag te huilen over de ellende die we op het journaal zien (zoals Jezus over het lot van Jeruzalem huilde in Lk 19:41). Ons uitzicht is niet hopeloos dankzij Jezus, en vanuit die hoop kunnen we de rest van de pap ook wel verdragen. Ik heb net het boek Jeremia uit. Nee, ik werd er niet vrolijk van, en ik vrees dat Klaagliederen me ook niet zal opbeuren. Het staat er wel, net als we door moeilijke tijden heen gaan, mogen we door deze boeken heen. En ook daarin zitten krenten!

Advertentie

6 thoughts on “De kant-en-klare kersenplukkersbijbel

  1. Je wil niet weten wat ik gisteren las in een boek van Bill Johson:
    “Schrikt u ervoor terug om te lezen over mensen die later in zonde vielen of misleid werden, schenk dan ook geen aandacht aan Gideon, Simson, aan de Spreuken van Salomo en Hooglied. Met de schrijver van die twee Bijbelboeken liep het ook niet goed af. We moeten leren om de vis te eten en de graat te laten liggen”.

    Selectief de Bijbellezen, kan toch ook niet de bedoeling zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.