De bijbel en de #Top2000 quiz

Top 2000

Geloof of geen geloof, tradities vormen zich hoe dan ook. Een van de leukere tradities vind ik de Top 2000 tussen Kerst en Oudjaar. Tweeduizend liedjes. Hele goede liedjes en nou ja, ook minder goede liedjes. Maar ik vind het heerlijk om in de kerstvakantie de TV aan te zetten en te luisteren naar de Top 2000. Maar met geloof heeft het weinig van doen. Of toch niet? In deze quiz een paar vragen over de Bijbel en de Top 2000

  1. Welk nummer gebaseerd op Prediker 3:1-8 vinden we in de Top 2000?
  2. Een van de meest dramatische Psalmen staat in een minder dramatische versie in de Top 2000. Over welk lied en welke Psalm heb ik het?
  3. In Genesis 28:12 is sprake van een ladder naar de hemel. In welk lied vinden we dat ook (er moest toch wel één makkelijke bij zitten? 😉
  4. In welk lied van U2 vinden we een verwijzing naar de overwinning van Jezus?
  5. Neil Young herinnert hij iemand aan wat ‘zijn goede boek zegt’?

Weet je alle antwoorden? Zet ze dan niet hieronder, maar mail ze naar marc@gloriaenkyrie.nl. De winnaar krijgt eeuwige roem een schouderklopje ;-). Over een paar dagen de antwoorden!

Enne… er staan nog wel meer liedjes die op een of andere manier naar geloof verwijzen. God komt natuurlijk wel eens voor (zoals in een van de mooiste liedjes God Only Knows van The Beach Boys),  er wordt gebeden (zoals in One en Enter Sandman van Metallica), zijn mensen nog op zoek (I Still Haven’t Found What I’m Looking For van U2), worstelen ze met geloof (Hallelujah van Leonard Cohen) of raken ze hun geloof kwijt (REM met Losing My Religion), komt Maria voorbij (zoals in Let it Be van The Beatles) en zijn er engelen (Angels van Robbie Williams). Kortom, het is duidelijk dat het (christelijk) geloof wel een stempel heeft gedrukt op de cultuur. Het zou mooi zijn als die stempel meer blijft dan slechts een afdruk! Lees trouwens ook dit artikel van EO over God in de Top 2000.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.