Recensie Léon van Ommen – Ruimte voor gebrokenheid

Is er ruimte voor lijden in de eredienst?Ruimte voor gebrokenheid Deze vraagt hield Léon van Ommen dermate bezig dat hij in 2015 op dit onderwerp gepromoveerd is. Ruimte voor gebrokenheidplaats voor lijden in de eredienst is een goed leesbare gepopulariseerde weergave van dit onderzoek. Ik was dan ook erg blij toen ik hoorde dat dit boek eraan ging komen, omdat hiermee een bredere doelgroep kan worden bereikt.

Ervaringen
Ik moet op voorhand toegeven dat ik niet helemaal objectief ben (voor zover dat al mogelijk is). Ik ken zijn onderzoek (zie ook dit interview en verslag studiedag) en kan bij voorbaat al zeggen dat ik gewoon echt niets aan te merken heb op het boek. Sorry daarvoor. Maar waarom dan niet?

Lees verder op CVandaag.nl

 

“Niets in de relatie met God hoeft verborgen te worden gehouden. Alle duisternis, alle ellende, mag in het licht van Gods aanwezigheid komen. Een antwoord op onze vragen blijft dikwijls uit. Maar er is ruimte gekomen om onze situatie in al zijn rauwheid en onze gevoelens met alle scherpe kantjes in gebed te brengen.”

One thought on “Recensie Léon van Ommen – Ruimte voor gebrokenheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.