Elke dag Vaderdag als je God de Vader aanbidt

Vandaag is het Vaderdag. Het is altijd fijn om als vader even in het zonnetje gezet te worden. Dit jaar kreeg ik een fotolijst met mijn vergane “Speciale Papa” shirt die ik bijna 16 jaar geleden aan had bij de geboorte van mijn oudste dochter, met allemaal foto’s van mij bij de geboorte van mijn kinderen en nog een paar mooie foto’s van de kinderen. En natuurlijk de werkjes van school (nee, niet van mijn puberdochter šŸ˜‰ en omdat papa ook af en toe van een biertje houdt een bierpakket.Ā Het is fijn om zo even te weten dat je gewaardeerd wordt als vader. Soms vraag ik me af of ik die ‘eer’ wel toekom, ik haal het niet bij de Vader. Krijgt Hij de waardering die Hij verdient?

Als het om God gaat, zou het elke dag Vaderdag moeten zijn, trouwens: ook Moederdag. God is geen man, ook geen vrouw: Hij is God en de mens, mannelijk Ć©n vrouwelijk, is naar Zijn beeld geschapen. Om maar even aan te geven dat ik geenĀ paternalistisch beeld van God heb. Niettemin spreekt de Bijbel vaak over God als Vader. Daar zit onder andere de gedachte in van degene die onze oorsprong is, die voor ons zorgt en ons helpt volwassen te worden. Dat moeten we niet verwarren met het vaak verwrongen beeld wat we krijgen van menselijke vaders. Helaas krijgt God de erkenning als Vader vaak niet. Niet alleen van al die mensen die niet in Hem geloven, maar ik ben bang ook niet altijd van hen die wĆ©l in Hem geloven (ik ben geen uitzondering). In het beste geval zijn onze gebeden als deĀ tekening van mijn driejarige. Met heel mijn hart gemaakt, maar ik ben als mens zo klein, ik begrijp zo weinig van God… En net zoals ik die tekening mooi vindt, ziet God ook uit naar mijn ‘tekeningen’.

Vandaag is het Vaderdag. Maar de eer moet niet uitgaan naar mij, of alle andere vaders. Nee, die moet gaan naar Onze Vader! Hij komt onze aanbidding toe.

Onze Vader in de hemel,
laat uw naam geheiligd worden,
laat uw koninkrijk komen
en uw wil gedaan worden
op aarde zoals in de hemel.
Geef ons vandaag het brood
dat wij nodig hebben.
Vergeef ons onze schulden,
zoals ook wij hebben vergeven
wie ons iets schuldig was.
En breng ons niet in beproeving,
maar red ons uit de greep van het kwaad.

 

Advertentie

One thought on “Elke dag Vaderdag als je God de Vader aanbidt

  1. Pingback: Heer, leer ons bidden #1 Onze Vader – die in de hemel zijt – Belgische Broeders In Christus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.